Esztergomban több helyen is megváltozik a forgalmi rend december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe. A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül az Önkormányzat megbízásából a szakemberek a következőket hajtják végre:

Gesztenye fasorra történő behajtás korlátozása. A Kis-Duna menti partsáv megóvása érdekében korlátozzák a Gesztenye fasoron történő parkolást és behajtást. A zeneiskolát megközelítő gyalogosrámpa kivitelezésének befejezésével a terület a Bottyán híd irányából is akadálymentesen és biztonságosan megközelíthető lett. A Gesztenye fasoron található intézmények, létesítmények gyalogosan megközelíthetőek, a Gőzhajó utcai ingyenes parkoló kellő mennyiségű jármű számára biztosít várakozási lehetőséget, mely közvetlenül a fasor mellett található. A Szent Miklós hídnál található bejáraton mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre. Behajtási engedélyért az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Osztályához lehet fordulni.

20 km/h sebességkorlátozás Szenttamás városrészen. A meredek, szűk keresztmetszetű utcákban indokolt a mérsékelt sebességgel történő közlekedés. A 20-as zóna táblák a városrész bejáratain kerülnek kihelyezésre, azaz a Basa, Nap, Galamb és Esze Tamás utcákban. Nap utca egyirányúsítása. A Becket Tamás utca felújítási munkáinak befejezésével visszaállításra kerül a Nap utca korábbi forgalmi rendje, azaz a Basa utca irányából a Vasvári Pál utca irányába egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra.

A Petőfi Sándor utca járdáin történő várakozás szabályozása. Az utcán közlekedő gyalogosok biztonsága érdekében szabályozzák a járdán, padkán történő parkolást. Az Önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy a KRESZ szerint a járdán – részben vagy teljes terjedelemben – csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi, a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el; a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg. A parkolási szabályok betartása érdekében az érintett helyeken várakozni tilos, padkán történő várakozás tilalma jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.

Forrás: infoesztergom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük