Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

A Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján szeptember 13. és 15. között – közölte a szervezet elnöke.

Ócsvári Gábor elmondta, a lakókörnyezet fáinak egyedi gondozását és fenntartását végző faápolók az alpintechnikával végzett lombkorona ápolásból kifejlődött versenyszámokban, különféle mászásmódokban, valamint dobásban és mentésben mérik össze erejüket.

A háromnapos rendezvény alatt szakmai előadások és ismeretterjesztő workshopok várják majd az érdeklődőket. A rendezvény felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára és népszerűsíti a fenntartható, városi faápolási gyakorlatokat.

A gyakorlatok során a versenyzők hegymászáshoz, sziklamászáshoz, barlangászáshoz használt eszközökkel dolgoznak. Mindenki a saját felszerelését hozza, a verseny előtt ezeket a bírók munkabiztonsági szempontból ellenőrzik.

A magyar egyesület az International Society of Arboriculture (ISA) tagja. A magyar famászó bajnokság akkreditált nemzetközi megmérettetés, amelyen a győztes versenyzők jogot szereznek az Európa- és Világbajnokságon való részvételre – tette hozzá Ócsvári Gábor.

Forrás: MTI
Kép: facebook.com/faapolomagyarbajnoksag