Felújítási munkálatokat végeztek a csolnoki temetőnél

A Magyar Falu Program keretében 5 millió forint támogatást kapott a csolnoki önkormányzat, melyből kicserélték a temető kerítését – közölte Kolonics Péterné, a település polgármestere.

A régi betonkerítés elöregedett és tönkrement, nem volt képes funkcióját betölteni, így szükséges volt az újjáépítése, melyhez az önkormányzat ötmillió forint önerővel járult hozzá.

A munkálatok jelentős földmunkával és tereprendezéssel kezdődtek, hiszen a bozótost ki kellett takarítani, illetve egy utat is ki kellett alakítani, hogy a régi kerítés bontása, valamint újjáépítése a munkagépekkel lehetővé váljon.

A kerítés 293 folyóméter hosszan újult meg. A betonoszlopok 40×40 cm széles, 80 cm mély betonalapba lettek elhelyezve. A 2 m távolságban elhelyezendő oszlopok közé, 4 db 50 cm magas betontáblák kerültek. A terepet követve a táblák vízszintesen, illetve szükség esetén (az emelkedő terepet követve) 15 cm-es lépcsőkben lettek elhelyezve.

A polgármesterasszony megjegyezte, hogy a kerítés már majdnem elkészült, a negyedik elem szállítása, illetve beépítése van még hátra.

Forrás és kép: rtve.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük