Felújítják a tatai Juniorka Óvodát és Bölcsödét

A júliusi viharkárok a tatai katonaság területét sújtották leginkább. A Bacsó Béla utcában működő Juniorka Óvoda és Bölcsöde tetőszerkezetében hatalmas, nagyjából 10 millió forint értékű kár keletkezett, így elengedhetetlenné vált a felújítása.

A javítási munkálatok tervezetten szeptember hónap közepén kezdődnek meg a tatai dandár felmérése és felterjesztése alapján a Honvédelmi Minisztérium költségére. A tárca vállalta a felújítás több tízmillió forintos javítási díjának térítését, hogy ezzel is segítse Tata helyőrséget.

A katonaság számára kiemelten fontos ez az intézmény, hiszen nem csak közel van a laktanyához, de a környékén sok katonacsalád él. A katonagyerekek pedig ide járnak óvodába, bölcsődébe.

A karbantartási munkák az év végéig tartanak és a Bacsó Béla lakótelepi, az épület előtt húzódó útszakaszt és annak közlekedését is érintik. A biztonságos munkavégzés érdekében, továbbá a balesetek, a személyi sérülések és vagyontárgyak sérüléseinek elkerülése érdekében ezen útszakasz a felújítás időtartama alatt ideiglenesen lezárásra kerül.

Lőrincz Gábor – a MH 25. Klapka György Lövészdandár dandártábornoka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük