Felújították a szomori iskolát

A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben pénteken avatták fel a Magyar Faluprogram keretében felújított szomori iskolát.A beruházás 48 millió forintba került, melyből 30 millió forintot pályázati forrásból, 9-9 milliót tankerületi illetve önkormányzati támogatásból biztosítottak.

Dr. Völner Pál a térség országgyűlési képviselője az átadón arról beszélt, hogy újra kastélyszerűen néz ki a kastély a külső felújítást követően. Kiemelte, hogy az óvoda és az iskola felújítása bizonyítja, hogy a szomori önkormányzat számára első helyen állnak a gyerekek, de az utóbbi évek egészségügyi fejlesztései ugyanakkor azt is jelzik, hogy az idősebb korosztályra is kellő figyelmet fordítanak. A vidéki élet kapcsán megjegyezte, hogy a cél az, hogy ugyanazokat a szolgáltatásokat lehessen igénybe venni kistelepüléseken mint a városokban.

Az átadón Nagy György polgármester az 1989-ben önállóvá vált iskola fokozatos újjáépítéséről beszélt kiemelve, hogy manapság ugyan az állam az intézmény fenntartója, de az önkormányzat így sem engedi el az iskola kezét. Folyamatosan támogatást biztosítanak az intézménynek, teszik ezt azért, mert továbbra is sajátjuknak érzik az iskolát.

Orosz Attila az intézmény igazgatója kiemelte, hogy a belső terek színessége tükrözi a mindennapi életük sokszínűségét, a külső arculatnál pedig törekedtek arra, hogy a kastélyépület megőrizze hivalkodásmentes báját, historikus hangulatát, ezért úgy újították fel, hogy a mai kor letisztult eleganciája is megjelenjen.

Befejezésül Dr. Völner Pál, Nagy György, Vereczkei Judit, Orosz Attila valamint Vásárhelyi András a leszármazottak nevében a diákok képviselőivel megkoszorúzták a emléktáblát.

Forrás és kép: fb.com/Szomor-község

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük