Felújították a tokodaltárói iskolát

A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően újult meg a tokodaltárói iskola, mintegy 21,5 millió forintból. Az épületben felújították az elektromos hálózatot, kicserélték a lámpatesteket és a kapcsolókat, valamint kifestették az épület helyiségeit. Az udvaron pedig fitnesz eszközöket telepítettek.

Az Esztergomi Tankerületi Központ nyertes pályázatának keretében, az iskolaépület korszerűsítése érdekében megtörtént az elektromos szerelvények felújítása, műanyag vezetékcsatornák elhelyezése, a meglévő lámpatestek, kapcsolók, dugaljak, biztonsági világítási lámpatestek cseréje, valamint az elosztószekrények felújítása. Mindemellett vakolatjavítás és festésjavítás is hozzájárult az esztétikus környezet kialakításához.

A Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Közhasznú Alapítvány A Magyar Falu Program – Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása 2020 alprogramjának segítségével vásárolt kültéri sporteszközöket az iskola udvarára, továbbá az alapítvány önerőből szegélyköveket vásárolt, valamint fizette a tereprendezés költségeit.

Tokodaltáró Község Önkormányzata a sporteszközök betonalapozásához szükséges alapanyagokat, a szállítási költségeket, valamint a faültetést részben finanszírozta. Az Esztergomi Tankerületi Központ a térkővásárlást, kiszállítását, valamint a kültéri bútorzat beszerzését vállalta magára.

Az Aktívan Tokodaltáróért Közösen Egyesület és helyi emberek támogatásával valósult meg a faültetés, a kültéri sporteszközök telepítése, tereprendezése, illetve az ő önzetlen felajánlásuknak köszönhető a térkövezés munkadíjának és a lépcső készítésének finanszírozása. A Gárdonyi Diáksport Egyesület pedig a faültetés költségének nagyobb hányadát vállalta magára, illetve a fák elültetését.

Forrás és kép: dorogimedence.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük