Fokozottan figyelnek a hajléktalanokra

Megújította az egyébként évek óta fennálló együttműködést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Utcai Szociális Segítők Egyesülete. Mindkét fél elkötelezett a fedél nélkül élő személyek védelme iránt, főként a téli időszakban.

A hidegebb hónapokban a rendőrség egyik kiemelt feladata az utcán élő személyek tartózkodási helyeinek feltérképezése, azok visszatérő ellenőrzése, és szükség esetén a bajba jutott személyek segítése. Az elmúlt hetekben már felkeresték azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők tartózkodnak. Tájékoztatták őket, hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, vagy az Utcai Szociális Segítők Egyesületének krízisvonalát, a 34/511-028-as telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük