Három év után újra találkoznak a világ fiatal robotépítői és innovátorai

A napokban tartják Dortmundban a World Robot Olympiad 2022-es Világdöntőjét. A versenyen a tatabányai Edutus Egyetem jóvoltából Magyarország mellett további nyolc ország általános és középiskolás diákjai is részt vehetnek.

Összesen 73 ország, 365 csapata méreti meg magát a robotikai fesztiválon. A kelet-közép európai hálózat magját adó, 2014 óta intenzíven fejlődő magyar WRO közösséget idén öt csapat képviseli majd.

A pandémia időszaka alatt itt az Edutus Egyetem jelentős fejlesztéseket hajtott végre. A Magyar Kormány támogatását is élvező program keretében 11 olyan kelet-közép európai országba vitte el WRO versenysorozat hírét, illetve szervezési know-how-ját, melyben korábban nem rendeztek a világszervezet által elismert versenyt.

Az így kialakított Edutus East-Cental Europe Network országaiban (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Grúzia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró) rendezett versenyeken 2022-ben, mintegy hétszáz fiatal vehetett részt. A sikeresen lebonyolított versenyeknek köszönhetően az új, Edutus Egyetem által támogatott országokat nyolc nemzet 24 csapata fogja képviselni a németországi Világdöntőn.

Az Edutus Egyetem komoly szerepet játszik a nemzetközi versenysorozat, így a Világdöntő lebonyolításában is. A versenyző csapatokon túl 10 jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező bíróval, illetve zsűritaggal segíti majd az intézmény a nagyszabású rendezvény sikeres megszervezését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük