Igaz történet alapján…

Te is jobban félsz, ha egy horror film elejére vagy végére kiírják: „Megtörtént események alapján… „?
Vannak olyan filmek, amikben nem csak a félelem fokozása miatt hangzik el ez a mondat, hanem valóban igaz történetek ihlették. Mutatjuk melyek ezek:

Démonok között

1971-ben egy házaspár egy Rhode Island-i farmházba költözött az öt lányával. Kísérteties dolgok kezdtek történni, többek között szellemeket láttak és még meg is szállták egyiküket. A családot kilenc teljes évig kísértetették a házukban, ami két paranormális nyomozó, Ed és Lorraine Warren figyelmét is felkeltette. Őket követi a Démonok között, sőt: Lorraine konzultáns volt a film során, ami garantálta, hogy az adaptáció pontos ÉS para lett.

Távozz tőlem, Sátán!

Ralph Sarchie egyszerre volt a New York-i rendőrség őrmestere és démonológus, aki több tucat ördögűzésen vett részt. Beware the Night című könyvében megírta az összes természetfeletti és kísérteties találkozóit, amit végül a Távozz tőlem, Sátán!-ban dolgoztak fel.

Hívatlanok

Hívatlanok sztoriját egy erdőszéli házban elkövetett négyes gyilkosság inspirálta, ami a kaliforniai vidéken történt. És miért is ne csináltak volna ebből filmet? Semmi sem félelmetesebb annál, mint mikor azt hiszed, biztonságban vagy és egyedül, aztán rájössz, hogy nagyon nem. Ráadásul a Keddie-gyilkosságoknak nevezett eset megoldatlan bűnügy maradt, ami csak még creepybbé teszi az egészet.

Sikoly

Danny Rolling, azaz a Gainesville-i hasfelmetsző négy nap leforgása alatt öt diákot gyilkolt meg a floridai lakásukon 1990-ben. A gyilkos fegyvere minden esetben a kés volt. Ezek a brutális támadások adták a Sikoly ötletét, ami bemutatta Ghostface-t, a filmtörténelem egyik legparább gonosztevőjét.

Rémálom az Elm utcában

A hirtelen szívhalál egy nagyon valós, de nagyon ritka jelenség. Miután Wes Craven az újságban olvasott egy kisfiúról, akinek pontosan ez okozta a halálát, miután túl félelmetesek voltak az álmai, meg is született a Rémálom az Elm utcában alapkoncepciója. Sok szerencsét ma este a nyugodt alváshoz!

Forrás: Cosmopolitan
Kép: nyugat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük