India több városban rendezné meg a 2036-os olimpiát

India szívesen adna otthont a 2036-os nyári olimpiai játékoknak, amelyeket három vagy négy városban bonyolítana le.

A Föld hetedik legnagyobb és 1,38 milliárd lakosával a második legnépesebb országának rendezési szándékáról Narinder Batra, az Indiai Olimpiai Szövetség (IOA) elnöke, egyszersmind a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja nyilatkozott.

„A témában tárgyalásokat folytatok a NOB-bal” – idézte a sportdiplomata szavait az insidethegames.biz. A szóba jöhető települések közül csak Ahmedabadot nevezte meg, mondván, hogy az ottani Motera Stadionban lenne a nyitóünnepség, és az atlétikai versenyek sora. A létesítmény – hivatalos nevén a Narendra Modi Stadion – a világ legnagyobb arénája, amely 132 ezer néző befogadására alkalmas, és újjáépítését tavaly februárban fejezték be.

Batra igen jónak tartja országa olimpiarendezési esélyeit, de hozzáfűzte: kemény versenytárs lehet Katar és Indonézia, amelyek szintén komolyan érdeklődnek a 2036-os játékok iránt. Oroszország ugyancsak pályázni készül, míg a portál szerint a török nagyváros, Isztambul is várhatóan megújítja jelentkezését. Európából további több lehetséges kandidáló akad, a forrás Berlint és Londont említette meg név szerint is.

A már gazdára talált nyári olimpiák közül a 2024-est Párizs, a 2028-ast Los Angeles, a 2032-est pedig az ausztráliai Brisbane rendezi.

Forrás: MTI
Kép: en.100mbsports.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük