Ismét kitakarítják a szőnyi Selye János Kórház kertjét

Idén február 24-én szombaton 9 órától várnak mindenkit.

Immár hatodik éve takarítják ki önkéntesek a kórház kertjét a tél végén. A Juhász Márton, Szarka György és Jankó László kertészeti szakemberek által életre hívott kezdeményezés rövid idő alatt népszerűvé vált a komáromiak körében.

A munkálatok során a fákat megszabadítják a felkúszó borostyántól, elvégzik azok metszését, a koros példányok környékén kisebb tisztásokat alakítanak ki, gallyakat gyűjtenek, megtisztítják a tanösvényt, kiirtják a gyomfákat, a megtisztított sétányokat átgereblyézik és összeszedik a szemetet. Az akcióra minden önkéntest szeretettel várnak! Magánvállalkozók saját gépeikkel, eszközeikkel dolgoznak és a Városgazda Kft. is saját eszközállományával közreműködik majd. A kórház munkatársai teát, zsíroskenyeret biztosítanak az önkénteseknek.

A kisgyerekes családoknak is nagyszerű program lehet a kórházkert takarítás, hiszen környezetnevelési célzattal, a több százéves ritkaságokat is tartogató kertben parkvezetéssel készülnek és Bognár Balázs segítségével, folytatják a több éve kihelyezett madárodúk rendbetételét, lecserélését is. A szervezők 8.30-tól várják az önkénteseket, akiket arra kérnek, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek fel és vigyenek magukkal saját eszközöket, akár gereblyét, metszőollót.

Forrás és kép: facebook.com/komaromvaros.hivatalosoldala