Kávékészítő robotok lesznek a téli olimpián

Kávékészítő robotok lesznek a 2022-es téli olimpián, amik a logisztikai feladatok mellett kávé készítésre és érintésmentes kézbesítésre is alkalmasak.

A pekingi szervezők elmondták: több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára „állítanak csatasorba” Kínában. A logisztikai feladatok mellett kávé készítésre és érintésmentes kézbesítésre is alkalmasak, ki tudják kerülni az útjukban levő tárgyakat, és automatikusan újratöltik magukat a feladatuk befejezése után.

A robotok a Vukoszung Arénában segédkeznek, ahol a jégkorongtornát rendezik. A kávét készítő robot ledarálja a kávészemeket, majd belerakja a kávéfőzőbe, megfőzi azt. A folyamat összesen négy percet vesz igénybe. Egy másik robot akár 300 kilogrammnyi árut is képes szállítani.

A robot üzenetben értesíti a feladót, amikor megérkezik a megadott helyre, a vásárló egy ellenőrzőkóddal pedig átveheti az árut. A kézbesítés után a robot visszamegy a dokkolóra, ahol fertőtleníti és feltölti magát

– mondta Csang Fan, a létesítmény logisztikai munkájáért felelős vezetője.

A robotok elősegíthetik az egészségügyi előírások betartását azzal, hogy fertőtlenítik a helyszínt, továbbá kézfertőtlenítőt biztosítanak, és emlékeztetik a látogatókat a maszkviselésre.

Forrás és kép: nemzetisport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük