Kerékpárutat építenek Naszályon

50 millió forintból készül az új kerékpárút Naszályon. A munkálatokat már elkezdték és várhatóan 2022. májusában adják át.

A beruházással egy régi álma válhat valóra a településnek. Dr. Maszlavér Petra, Naszály polgármestere elmondta: évtizedek óta egy hiányossága és nehézsége volt a településnek, hogy az érintett területen élő 300 fő nem tudta biztonságosan megközelíteni a buszmegállókat, a boltokat, a postát, illetve a polgármesteri hivatalt sem. A Mocsa felé vezető főút mentén most egy olyan kerékpárutat hoznak létre, ami kétirányú és járda is kapcsolódik hozzá. Mindez a Magyar Falu Program 50 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhat meg.

Az 570 méter hosszú és 2 méter széles, kétsávos kerékpárút és gyalogos sáv biztonságos közlekedést tesz lehetővé az itt élők számára.

Dr. Maszlavér Petra hozzátette: egy nagyon hosszú folyamat volt mindez, hiszen már 2018-ban elkezdődtek az előkészületi munkálatok és 2019-re engedélyezett tervvel rendelkeztek, de csak az idei pályázati kiírásnak köszönhetően tudták elnyerni a támogatást.

Jelenleg az 1/3-a van kész, de a tél közeledtével az időjárás jelentősen befolyásolja majd a kivitelezést. A tervek szerint az idei évben az út felét tudják megcsinálni. A munkálatok legkésőbb 2022. május végére fejeződhetnek be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük