Kétmilliárdos útfelújítás Bajót és Nyergesújfalu térségében

Négy szakaszon újítják fel az utakat a Komárom-Esztergom megyei Bajót és Nyergesújfalu térségében, közel kétmilliárd forintos ráfordítással – mondta el hétfőn bajóti sajtótájékoztatóján Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

A képviselő hozzátette, az útfelújítással érintett szakaszok teljes hossza majdnem eléri a hat kilométert. A fejlesztéseket három helyszínen hazai forrásból finanszírozzák, így a Magyar falu program keretén belül 1,5 milliárd forintos beruházás valósul meg. Egy szakaszon uniós támogatásból újul meg az úthálózat 520 millió forintból.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Barabás Zsolt elmondta, a Bajnát, Bajótot és Nyergesújfalut összekötő szakasz mellékút besorolású, azonban a térség gerinchálózatának számít, így jelentős forgalmat bonyolít le. Ez az útvonal köti össze a településeket az M1-es autópályával, valamint a budai térséggel.

A felújítások mindenütt az útburkolat rendbetételére koncentrálnak, azonban a belterületi részeken újjáépítik a vízelvezetést, felújítják a buszöblöket, illetve az útvonalon található kisebb hidakat.

Forrás: MTI
Kép: millasreggeli.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük