Kezdődik az idei őszi lomtalanítás Tatán

Október 8-án pénteken kezdődik az idei őszi lomtalanítás Tatán.

Az ingyenes lakossági lomtalanítás öt körzetben valamint az üdülőövezetben zajlik majd, a tervek szerint hat héten át. Purgel Zoltán a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: – A lomtalanítás költségeit ebben az évben is az önkormányzat fedezi. Mivel a kihelyezett lomok mennyisége évről-évre nő, az elszállítási költség is egyre nagyobb, tavaly már 25 millió forintot költött erre a város. Tata alpolgármestere hozzátette: – Az elszállításra szánt lomot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni, az utólag kirakott tárgyakat már nem fogják elvinni. A gyűjtőkocsi a körzetek utcáiban csak egyszer, az előre meghirdetett napon halad el.

A városi lomtalanítás során ebben az évben is lehetőségük lesz a tataiaknak arra, hogy a veszélyes illetve az elektronikai hulladékaiktól megszabaduljanak. Az elektronikai hulladék központi gyűjtésére két alkalommal, október 21-én és november 3-án 09:00 és 17:00 óra között kerül sor a Környei úti parkolóban, míg a veszélyes hulladékokat október 25-én gyűjtik majd a Környei úti parkolóban 07:00-től 17:00 óráig.

Acsai Zoltán tájékoztatott arról, hogy az elmúlt évektől eltérően idén a fokozott balesetveszély miatt az üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban szállítják el, tehát kihelyezés előtt ezeket a tárgyakat mindenképpen üvegmentesíteni kell. A Városgazda Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: – Szintén nem kerül elszállításra az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladék (akkumulátor, festék, vegyszer, pala, stb.), elektronikai hulladék (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumi, építési törmelék valamint a zöldhulladék.

Az őszi lomtalanítás során a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékokat 1 m3 térfogathatárig lehet elhelyezni. Nagy mennyiségű lomhulladékot (teljes lakás, ház, nyaraló hagyatéki lomtalanítása) nem fognak elszállítani. A lomtalanítás intézményekre, üzemekre és vállalkozásokra nem vonatkozik.Az őszi, városi lomtalanítás pontos menetrendjéről tájékozódhatnak a tata.hu és a tataivarosgazda.hu weboldalakon, az önkormányzat és a Városgazda Kft. közösségi oldalain, a Városkapu újságban valamint a Tatai Televízióban.

Forrás: facebook.com/tatavaros.hivatalosoldala
Kép: azenvarosom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük