Kisbéren átadták az új kerékpárutat

Kisbér Város Önkormányzata sikeresen pályázott kerékpárút létesítésére. Közel 400 millió forint, TOP-os támogatást nyertek el.

A kerékpárút a 81. sz. főút Kossuth Lajos utca meglévő kerékpárútja és a 13. sz. főút melletti Batthyánypusztai ipari park között létesült 2434 méter hosszon. Ebből a lakott területen tervezett kerékpárforgalmi létesítmény hossza 1434 méter, a külterületi szakasz hossza pedig 1000 méter – közölte Sinkovits Zoltán, a település polgármester.

A tervezésnél fontos szempont volt az új kerékpárút és a meglévő kerékpárút folytonosságának kialakítása, ezzel a 81 sz. főút teljes lakott területi szakaszán a kerékpáros forgalom biztonságossá vált. A kerékpáros létesítmény szervesen kapcsolódik a város meglévő és távlatban tervezett kerékpárút hálózatához.

A projekt a várost az ipari parkkal történő összekötése mellett Batthyánypuszta biztonságos kerékpáros megközelítését is lehetővé teszi, emellett a kerékpárút Ete irányába történő jövőbeli folytatásának is szilárd alapjául szolgál.

Az átadón Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség önkormányzati képviselője és Borsó Tibor, a Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett.

Képviselő asszony arról számolt be, hogy a kerékpározás kezdi a reneszánszát éli. A környéken pedig további bicikliutak létesítése van tervben.

Czunyiné dr. Bertalan Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük