Kiválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját

A pálinka nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike, mely világszínvonalú minőséget képvisel. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy 2014-ben hirdették meg először a Nemzeti Pálinkakiválóság Programot, amelynek célja az volt, hogy széles közönséggel megismertethessék a pálinkákat, valamint a fogyasztókban tudatosítsák a párlat gasztronómia jelentőségét, a mértékletes fogyasztásának fontosságát.
A 2021-es Nemzeti Pálinkakiválóság Programra 23 pálinkaház 144 tétellel nevezett, ebből összesen 22 pálinkafőzde 78 tételét díjazták. A független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezett bírálata alapján összesen 56 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pedig TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott.
2021-ben az Agrárminisztérium pálinkája címet a Gyulai Pálinka Manufaktúra Érlelt Szilva Pálinkája nyerte el.

(MTI, Magyar Kincsek)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük