Lakásban tartható kutyafajták

Lakásban élsz, de minden vágyad az, hogy kutyát tarts?  A jó hír, hogy a legtöbb kutya képes a négy fal között élni, ha megfelelően odafigyelsz arra, hogy eleget mozogjon, és sokat tudjatok együtt sétálni.

Fontos figyelembe venni, mekkora a hely a szobákban, milyen zajos a környék, ahol élsz, és mennyi szabadidőd van kimozdulni vele, tekintve, hogy nem tudod kinyitni a hátsó ajtót, hogy szaladgáljon az udvaron. Most megmutatjuk, milyen kutyust érdemes lakótársnak választanod.

Tacskó

Ez a játékos, energikus kutyafajta igényli a kellő mozgást, szeret futkározni, de a lakásban is jól érzi magát – amennyiben gyakran ki tudsz vele mozdulni otthonról. Azonban arra fontos odafigyelned, hogy már kis korában megkapja a kellő tanítást, mert ez a fajta szeret sokat ugatni, pláne, ha unatkozik.

zooplus.hu

Csivava

A csivavák hajlamosak sokat ugatni, de ugyanakkor ők kifejezetten a lakásban érzik jól magukat. Kis méretük miatt bárhol elférnek, és nem igényelnek sok mozgást sem, így tökéletes választás ez a fajta, ha garzonban, kis helyen laksz.

zooplus.hu

Francia buldog

A francia buldogok híresek lustaságukról, ezért a lakásban nagyon jól érzik magukat. Persze fontos odafigyelned arra, hogy napi szinten lemenjetek sétálni, játszani, mert az egészségükre is hatással van az, ha nem mozognak eleget.

zooplus.hu

Mopsz

Talán nem ér meglepetésként, hogy ez a fajta is felkerült a listára. Kis méretéből kifolyólag jól érzi magát a kisebb lakásokban is, és nem igényel sok mozgást sem. Azonban az állandó társaság, az új ingerek fontosak neki, így az a legjobb, ha napközben minél többször magaddal tudod vinni, például a munkahelyedre.

zooplus.hu

King Charles spániel

Ez a fajta különösen jó választás lakásba! A King Charles spániel ugyanis nagyon jól képes alkalmazkodni a gazdi életviteléhez és lakóhelyéhez. Noha nekik is fontos, hogy napi szinten megkapják a kellő sétát, mozgást, alapjáraton szívesen ülnek a kanapén, és pihennek a gazdájukkal.

zooplus.hu

Bichon frisé

Ennek a fajtának nagy előnye, hogy nem igazán hullajtja a szőrét, így ha allergiás vagy, de nagyon szeretnél kutyát, ez a fajta szuper választás lehet. Ráadásul ritkán ugatnak, jól érzik magukat a négy fal között, de közben szívesen elkísérnek téged a kirándulásokra is.

Wikipedia

Majompincs

Ez a vidám, lelkes kutyafajta nem igényel kimondottan sok futkározást és mozgást, így a lakásban nagyon jól érzi magát. Ha például a nappalid nagyobb, és tudsz vele bent is labdázni, ő tökéletesen fogja érezni magát!

kutyafajtak.hu

Forrás: JOY
Kép: HelloVidék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük