Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése

Elindult egy úgynevezett hulladékradar alkalmazása – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Közlése szerint az alkalmazás segítségével aki illegális hulladéklerakót lát, az le tudja fotózni és a felvételt be tudja küldeni.
Emellett egy támogatási program is indult többmilliárdos kerettel, amelyre lehet pályázni a Tisztítsuk meg Magyarországot! projekt keretében, hogy önkormányzatok és civil szervezetek a saját településük külterületéről, környezetéből elszállíthassák a hulladékot – tette hozzá az államtitkár. Kiemelte, a cél a szemléletformálás, hogy a következő generációk ne szokjanak hozzá, ne tekintsék természetesnek ezeket az állapotokat. Továbbá ennek a hulladéknak az összegyűjtése azért is fontos, mert terheli, szennyezi a környezetet.
Hozzátette, a természetvédelem első lépése a saját környezetünk megtisztítása az illegális hulladéklerakóktól. Emellett kamerarendszerek is kiépülnek a további illegális hulladéklerakás megelőzésére.

(MTI, 168)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük