Magyar repülők indultak Kabulba, hogy kimenekítsék az ott ragadt magyarokat

Magyar repülők indultak Kabulba, hogy kimenekítsék az ott ragadt magyarokat és elhozzák azokat az afgánokat, akik korábban segítették a magyar katonákat. Egyelőre bizonytalan, hány lehetséges utas tud egyáltalán kijutni a reptérre. A 26 magyar már hazajutott – hangzott el az M1 Híradójában.

Magyar Levente, a  Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy a magyar gépek ne üresen szálljanak fel. Egyúttal hangsúlyozta: Magyarország semmifajta menekült-elosztási mechanizmusban nem vesz részt.

Tálib fegyveresek egyre intenzívebben keresik azokat az afgánokat, akik az amerikaiaknak, vagy a NATO-erőknek dolgoztak Afganisztánban – írja a The New York Times című amerikai napilap.  Közlésük szerint azzal fenyegetőznek, hogy megölik vagy letartóztatják a családtagjaikat, ha nem találják meg őket. Az ENSZ-jelentésben foglaltak tehát ellentmondanak a tálibok nyilvános vállalásainak, miszerint nem állnak bosszút a megbuktatott kormány tagjain és támogatóin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük