Már benyújthatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek

Mától benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek; a beadás határideje január 18. – közölte az Oktatási Hivatal.

A közleményben emlékeztettek: amennyiben egy szülő valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

A kommüniké szerint pénteken nyílt meg a kérelmek beadásának informatikai felülete.

Az OH honlapján szintén elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmazza, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását.

A döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján az OH hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható a hivatal honlapján: (https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa)

Forrás: MTI
Kép: infostart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük