Mától újra kötelező maszkot viselni a zárt helyiségekben

Így az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, postákon, a színházakban, mozikban és a sportrendezvényeken is kell a maszk. Az edzőtermekben, az uszodákban és a vendéglátó üzletekben dolgozóknak is fel kell mától venniük a maszkot. A bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban az igazgatók, a munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

További új határozat, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt.

A kormány október végén döntött arról, hogy az állami szférában alkalmazottaknál elvárt a védőoltás felvétele. Most azt is előírta, hogy a Miniszterelnöki Kormányirodán, Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak számára a megerősítő harmadik oltás felvétele is elvárt. A többi minisztériumban a miniszter rendelheti el az emlékeztető oltás felvételét.

Emellett a kormány fenntartja ajánlását minden 18 évnél idősebb és 4 hónapnál régebben oltott számára, hogy vegye fel a megerősítő oltást is.

(Híradó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük