Még a bejelentés előtt elfogták az unokázós csalót

A járőrök az M1-esen, Bábolna térségében igazoltattak egy férfit, aki nem sokkal előtte egy helyi idős asszonytól több százezer forintot csalt ki. A közlemény szerint az intézkedés oka az volt, hogy a rendőrök birtokába jutott információk szerint, a sofőr kapcsolatba hozható ezekkel a csalásokkal. A gépkocsit átvizsgálásakor meg is találták a zárt borítékban tárolt hétszázezer forintot. A férfit előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahová időközben jelzés érkezett arról, hogy egy idős, helybéli asszonytól az imént csalták ki ezt a pénzt.

A sértett bejelentése szerint, az otthoni vezetékes telefonján egy sírós hangú fiú, aki az unokájának adta ki magát azt mondta neki, hogy ételfutárként drogot szállított ki egy helyre úgy, hogy erről nem is tudott, azonban a rendőrök elfogták. Ezután egy női hang közölte az idős asszonnyal, hogy amíg nem fizet, az unokája őrizetben marad. Az aggódó nagymama összegyűjtötte a megtakarított pénzét, és átadta azt a lakásához érkező férfinak.

A nyomozók a 35 éves budapesti lakost csalás bűntette miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, majd 2021. augusztus 17-én előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(police.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük