Megkezdődött a 21. Tatai Vadlúd Sokadalom.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében megvalósuló programok egészen az esti órákig várják az érdeklődőket az Öreg-tó partján, az Építők parki madármegfigyelő torony környezetében – olvasható a város közösségi oldalán.

A reggeli megnyitón Michl József, Tata város polgármestere, a Vadlúd Sokadalom védnöke úgy nyilatkozott: – Tata, a Biodiverzitás Fővárosa, valamint a Ramsari Város kitüntető címet is elnyerte, mellyel Európában összesen 5 település rendelkezik. Városunk több területe is Ramsari terület, az Öreg-tavat 1989-ben vették fel a jegyzékre, de a 2006-os bővítés óta a „Tatai tavak” Ramsari területhez hozzátartozik a Réti-tavak, a Fényes-források és Ferencmajori-halastavak térsége is. A teremtett örökségünk megvédése alapvető feladatunk és kötelességünk, éppen ezért a város nagyon sokat tesz ennek az örökségnek a megmaradásáért és fejlesztéséért. A Vadlúd Sokadalommal kapcsolatban a városvezető kiemelte: – Nagyon szépen köszönjük a támogatást a szponzoroknak, köszönet a Magyar Madártani Egyesület helyi csoportjának, Csonka Péternek, Musicz Lászlónak és munkatársaiknak a fantasztikus szervező munkáért, és a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak az állandó támogatásért, szakmai segítségért.

A rendezvényen a nap folyamán számos gyermekprogrammal, előadásokkal, teleszkópos megfigyeléssel, vásárral és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket, a részletes programot megtalálják a tata.hu illetve a vadludsokadalom.hu weboldalakon.

Forrás: fb.com/tatavaros.hivatalosoldala
Kép: nepszava.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük