Megújul a Dobó Katalin Gimnázium Esztergomban

Megújul az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium. Az iskola felújítására mintegy 805 millió forint támogatást ítélt meg a kormányzat, a munkálatok az épület energetikai korszerűsítését szolgálják.

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium felújításával kapcsolatban Völner Pál kijelentette, hogy mindez a 30 éve nem tapasztalt volumenű iskolafejlesztési programhoz illeszkedik.

Az energetikai korszerűsítés keretében a külső falak és a lapostető új hőszigetelést kap, a fűtési rendszert korszerűsítik, a tornatermi épületrészben található légtechnikai rendszert teljesen kicserélik, az épület lapostetős felületeire pedig napelemes rendszert telepítenek. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak az épületek energetikai mutatói javulhatnak jelentősen, hanem a városrész megújításában, modernizálásában is előrelépést jelenthet. A gimnázium felújítására a kormányzat több mint 805 millió forintot ítélt meg”.

– mondta el a felújítás részleteiről Völner Pál.

Esztergom és térsége országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy idén 2240 milliárd forintot fordítanak az oktatásra, és ez közel 800 milliárddal több, mint a 2010-es költségvetésben volt. „Mi a folyamatos és erős oktatásfejlesztésben hiszünk, és azt szeretnénk, hogy ne csak a nagyvárosokban legyen megfelelő színvonalú oktatás, hanem a kisebb városokban, településeken is” – fejtette ki, hozzátéve, hogy emelték a pedagógusok bérét, több mint 10 százalékkal nőtt a diákokra jutó tanárok száma, és csökkent az iskolások óraszáma is.

(dorogimedence.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük