Megújul a tatai Vaszary János Általános Iskola konyhája és étkezője is

A Vaszary János Általános Iskola 2 milliárd forintból megvalósuló fejlesztése keretében került sor az önkormányzat kezelésében lévő étkező és konyha felújítására és eszközcseréje is.

A konyha és étkező megújulásához Tata Város Önkormányzata biztosította a tervezés bruttó 3,5 millió forintos költségét, valamint az eszközbeszerzés összesen bruttó 13 millió forintos fedezetét.

A terveket az intézményben tanító pedagógusok által megfogalmazott igények alapján készítették el, lehetővé téve, hogy egy időben akár 140 fő is étkezhessen a helyiségben, ami a korábbinál rugalmasabb, és az oktatáshoz jobban igazodó étkeztetési rend kialakítását teszi lehetővé az iskolában.

Az új, korszerű konyhai eszközöket a TOP-os pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően vásárolta meg az önkormányzat bruttó 7,8 millió forint értékben. Az eredetileg e projektben szerepelő eszközökön túl néhány további berendezés (pl. fali kézmosó, vízlágyító, állítható polc) beszerzésére is szükség volt további bruttó 2 millió forintért, többek között az időközben megváltozott jogszabályi előírások miatt. Mindezen felül már korábban megvásárolta az önkormányzat az étkezőbe került új asztalokat és székeket mintegy bruttó 1,8 millió forint értékben, melyeket most továbbiakkal fog kiegészíteni a helyiség megnövekedett befogadóképességének megfelelően.

Az új konyhaeszközök beüzemelése még folyamatban van, a megújult étkezőt azonban már jelenleg is használják az iskola diákjai és dolgozói.

Forrás és kép: facebook.com/tatavaros.hivatalosoldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük