Megújult a komáromi református templom

Kívül-belül megújult a Komáromi Református Egyházközség temploma. A beruházás összesen 53 millió forintba került.

Nt. Máté László, a Komáromi Református Egyházközség lelkipásztora, egyházmegyei főjegyző elmondta: évekig tartottak a munkálatok. 2018-ban a Dunántúli református templomok felújítása elnevezésű pályázat keretén belül 30 millió forint, állami támogatást kaptak. Ez a belső felújításokra volt elegendő.

Kicserélték a templomhajó ablakait, vadonatúj villamos hálózatot szereltek be, így a központi nagy csillár kivételével az összes lámpatestet kicserélték. Ezen kívül a belső színvilág is megváltozott: a régi zöld-fehér falakat egységes fehér színűre festették át, amit a református templomoknál gyakran alkalmaznak.

A templom tornyát 20 évvel ezelőtt újították meg, de az idő múlásával és az időjárási viszontagságok miatt már nem volt jó állapotban. Ennek a rendbetételére 15 millió forintos állami támogatást kaptak, amit az önkormányzat további 8 millió forinttal egészített ki.

A templom a Komáromi Református Egyházközség 100. évfordulójára készült el, így a hívők megújult környezetben tudtak ünnepelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük