Megújult a sportpálya Kocson

Két pályázatból újulhatott meg Kocson a Vincze Imre Általános Iskola területén a sportpálya.

Bódis Jánosné, a Vincze Imre Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a vidékfejlesztési program keretében a Vértes-Gerecse vidékfejlesztési közösség pályázott a sportpálya felújítására. Ebből a támogatásból a futópályát tudták kialakítani. A másik pályázat a Magyar Falu Program civil alapprogramjában valósult meg, mintegy 6 millió forintból.

Az első pályázat 75% volt, amihez önrészt biztosított az iskola fenntartója: a kocsi reformárus egyház. A második pályázatot is ki kellett egészíteni, amit az alapítvány vállalt át és pótolt.

Sikerült beszerezni különböző játékokat is a gyerekeknek. Többek között kislabdát és pólókat kaptak, valamint a versenyekhez és a díjazásokhoz is hozzá tudtak járulni.

Az iskola saját pénzeszközéből vásárolta meg a két focikaput.

Bódis Jánosné hozzátette, hogy nagy öröm ez számukra, hiszen közel 30 év után most kerülhetett sor a felújításra. A település központjában lévő focipályát és futópályát az itt élők is szívesen használják, a kisebbektől az idősebb korosztályig.

Az átadón részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, aki a közösségi oldalán közzétett videójában elmondta: a Magyar Falu Program sok módon tud hasznosulni a kistelepülések életében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük