Megyénk újabb gyermekintézményei korszerűsödhetnek a TOP-ból

Öt település számára érkezett további, ezúttal közel 400 millió Ft-os ajándék a karácsonyfa alá. Négy óvoda, egy bölcsőde és egy iskola felújítása válik lehetővé a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat által koordinált TOP és TOP Plusz keretében.

Az elmúlt hetekben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 7,3 milliárd forintnyi fejlesztés megítéléséről érkezett hír. Eddig összesen 87 település pályázatáról született támogatói döntés 13 milliárd forintos összegben. Az Irányító Hatóság most újabb négy település projektjének adott zöld utat.

35 millió Ft-ot kap felújításra a Várgesztesi Német Nemzetiségi Óvoda. 150 millió Ft-ból korszerűsíthetik a Tarjáni Német Nemzetiségi Óvodát, hogy több kisgyermek befogadására legyen képes. A bajnai óvoda és játszóudvarának fejlesztésére több mint 78 millió Ft áll rendelkezésre. A Dadi Nefelejcs Óvodában az épület tetőhéjazatának hőszigetelését tervezik, aminek megvalósítására most 35 millió Ft-ot nyertek.

További két jó hír, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megkezdett projektek többlet támogatást kaphatnak. Bajnán a mini bölcsőde létrehozása eredetileg közel 79 millió Ft-os támogatást nyert, majd 11 milliós plusz forrást kapott, és ezúttal újabb közel húszmilliós ráemelés érkezhet, hogy az óvodai épület bővítése sikeresen megvalósulhasson.

A tatabányai Éltes Mátyás iskola korábban mintegy 163 millió Ft-ot nyert energetikai korszerűsítésre, most pedig több mint 103 millió Ft többlet támogatás érkezik, hogy megtörténhessen a falak szigetelése, a nyílászárók cseréje és az akadálymentesítés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük