Mintegy 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV a februári adóvisszatérítéshez

Az adóhivatal emiatt a napokban küld tájékoztatást az érintetteknek, akiknek csak annyi a teendőjük, hogy december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot. Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár hozzátette, hogy akinek a családipótlék-folyósítási adatokból az adóhivatal ismeri a belföldi bankszámlaszámát, a postai címét, semmi teendője nincs, de az adatok helyességét a VISSZADO nyilatkozat megtekintésével ők is ellenőrizhetik.

December 7-ig több mint 380 ezer nyilatkozat érkezett, de még vannak, akiktől a családi adóvisszatérítéshez adatokat vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – ismertette Izer Norbert. Mint mondta, a napokban azoknak a szülőknek küld tájékoztatást az adóhivatal, akik a családi adókedvezményt év közben érvényesítik, így az adóvisszatérítésre is jogosultak, de a kiutaláshoz szükséges legfontosabb információ (jellemzően a bankszámlaszám vagy a pénz postai kézbesítéshez szükséges cím) nem áll rendelkezésre.

2022. február 15-ig minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén levont személyi jövedelemadót, a levont ekho kétharmadát, valamint a kata negyedét, ám ehhez a kiutalást teljesítő adóhivatalnak tudnia kell arról, hogy ki jogosult adóvisszatérítésre, és ennek összegét milyen belföldi bankszámlaszámra vagy postai címre kéri kiutalni – nyomatékosította az államtitkár.

(MTI, Fotó:hvg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük