Mintegy tízmillió forintból újulhat meg a dorogi kórház

6 981 800 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros dorogi állomásán, melyet az önkormányzat hárommillió forinttal egészít ki, így csaknem tízmillió forint támogatásból valósulhat meg a dorogi fekvőbeteg intézmény felújítása – olvasható a dorogimedence.hu oldalon.

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a dorogi Otthon téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 84. állomásán 22 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephelyért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt.

Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A lakosság aktivitásának köszönhetően a nap végére 6 981 800 forint gyűlt össze, ezt az összeget egészítette ki Dorog Város Önkormányzata 3 millió forintos támogatásával. Így a dorogi fekvőbeteg intézmény felújítása összesen 9 981 800 forintos támogatásból valósulhat meg.

Forrás / Kép: dorogimedence.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük