Mostantól nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások számára is elérhetővé válik a rezsicsökkentés

Mostantól nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások számára is elérhetővé válik a rezsicsökkentés – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón.

Közlése szerint a kormány a kisvállalkozásokkal kapcsolatban úgy döntött, megnyitja a lehetőségét, hogy beléphessenek az egyetemes szolgáltatói körbe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ők is rezsicsökkentett árat fognak fizetni. Hozzátette, kisvállalkozásoknak azokat a vállalkozásokat tekintik, akik a helyi iparűzési adóban is kedvezményes adókulcsra voltak jogosultak.Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a kormány reméli, hogy az infláció fékentartásához hozzájárul a benzin- és a dízelárcsökkentés, hozzájárul a rezsicsökkentés, és hozzájárul most az is, hogy a rezsicsökkentést a kisvállalkozókra is kiterjeszti.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti- Adó és Vámhivatal folyamatosan ellenőrizi az árak mellett az üzemanyagok minőségét is, hogy mindenki a megszokott jó minőségű üzemanyagot vásárolhasson az árcsökkentés ellenére is. Hozzátette, a hatóságok eddig nem találtak olyan kutat, ahol a szabályokat nem tartották volna be.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük