Nagysápi betlehemből vitte el a szobrokat

„Viccesnek találtam az egészet” – ezt mondta gyanúsítotti kihallgatásán az a fiatal, aki karácsonykor a nagysápi betlehemből ellopott két szobrot.

Még december 24-én este közölte Nagysáp polgármestere a település közösségi oldalán, hogy a betlehemből elvitték a Mária és a kis Jézus szobrot. Többszöri felhívás után végül jelentkezett az elkövető és visszakerültek a szobrok a betlehembe. A rendőrség most kihallgatta a férfit.

A rendőrség közleménye szerint egy barátjától tartott hazafelé a 19 éves férfi hajnalban. Útja a nagysápi templom mellett vezetett, ami mellett egy betlehem állt. A fiatalnak megtetszettek az abban lévő szobrok, amelyek közül kettőt magával vitt. Az elkövető később átgondolta tettét és felkereste a helyi polgármestert. Bevallotta, hogy ő lopta el a szobrokat, amiket visszavitt. A helyi lakost január 3-án lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a dorogi nyomozók, aki beismerte tettét. Elmondta, hogy viccesnek találta a két szobor ellopását, később azonban megbánta tettét.

Forrásés kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük