Nosztalgiavonat érkezett október 23-án Budapestről Esztergomba

Az 1891-ben átadott Esztergom – Almásfüzitő vasútvonal mentén élők duplán ünnepelhettek 2021-ben az október 23-i hétvégénszámolt be a dorogimedence.hu oldal.

Az idén 130 éves vasútvonalon október 23-án egy gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedett, amelyet Tokodon és Nyergesújfaluban több száz érdeklődő várt. Október 24-én vasárnap pedig bejelentették, hogy decembertől új, sűrített menetrend lép életbe a Duna-menti vasúton. A mostani különleges program lehetőséget biztosított arra, hogy az Esztergom – Nyergesújfalu térségében élő családok és gyermekek is átélhessék a gőzmozdonyos nosztalgiavonat nyújtotta élményeket anélkül, hogy hosszabb utazásra kellene benevezniük Budapesten át.

A program keretében Tokod Nagyközség Önkormányzata az utazáshoz kapcsolódó vendéglátást is szervezett. A vonat szombaton délután Nyergesújfaluról Esztergom felé tartva Tokod állomáson 15 órától mintegy háromnegyed órát várakozott, a gőzmozdony vízvételezése céljából. Ez idő alatt a vonat utasait a tokodi népviseletbe öltöző hölgyek, illetve a helyi gazdák pogácsával, süteménnyel, továbbá helyi borokkal kínálták. A várakozási idő alatt lehetőség volt a településről ismertető plakátok megtekintésére is, továbbá a program során a tokodi Kék Nefelejcs Nótakör egy dalos köszöntővel fogadta az utazókat és a helyi érdeklődőket.

Forrás: dorogimedence.hu
Kép: dorogimedence.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük