Pekler Zalán bronzérmes a kairói Elnök Kupán

Pekler Zalán bronzérmes lett a puskások három testhelyzetű versenyszámában Kairóban, a sportlövők világkupadöntőjét tavaly felváltó Elnök Kupán.

A nyolcas döntőbe 588 körrel az ötödik helyen jutott be, ahol a szabályok szerint az első két helyen végző külön mérkőzést vívott az aranyéremért. Pekler Zalán a svájci Jan Lochbihlerrel 406,7 körrel holtversenyben a második-harmadik helyen végzett az 50 méteres számban, a szétlövés azonban a svájcinak kedvezett (10,4-9,9). Az aranymérkőzésen a cseh Petr Nymbursky 16-14-re jobbnak bizonyult Lochbihlernél.

„Nagyon örülök a bronzéremnek. Rengeteget dolgoztam ezért, és a sok munka gyümölcse beérett” – idézte Peklert a hazai szövetség közleménye. „A 2022-es év nagyon jól sikerült számomra az 50 méteres versenyszámokban, az Elnök Kupa mellett két világkupaversenyen is dobogóra tudtam állni. Itt, Kairóban most nagyon picin múlott, hogy nem jutottam el az aranymérkőzésig. A szétlövésben a szerencse nem állt mellém, de emiatt sem tudok búslakodni, az érem kárpótol mindenért.”

Az Elnök Kupán az olimpiai egyéni számok szerepelnek, és minden győztes 15 ezer eurót kap, illetve az év sportlövőjének járó elismerést is elnyeri. Világranglistás helyezése alapján öt magyar vett, illetve vesz részt a 792 ezer euró (322 millió forint) összdíjazású viadalon.

Forrás: MTI
Kép: Origo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük