Piliscsabai és kesztölci bejgli is ott van a legjobbak között

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt, ahol a hagyományos mákos kategóriában a kesztölci Kara József Zoltánné hozta el a harmadik helyezést, az ínyenc kategóriában pedig a piliscsabai Berecz Attila Napos Körte Bejglije második lett. Komárom-Esztergom megyének így két díjazottja is van.

Az idén a cukrászok kedvelt alapanyaga volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva, ahogy használtak körtét, napraforgót, fenyőmagot, sütőtököt, mangót vagy vörösbort is. A legjobbnak ítélt ínyenc bejglibe még pirított fekete szezámmag is jutott.

A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri.

(dorogimedence.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük