Sportöltözőt adtak át Csémen

Elkészült Csémen az új sportöltöző, amit október 14-én adtak át. A beruházás 20 millió forintból valósult meg.

A régi sportöltöző már nem felelt meg a mai elvárásoknak ezért is vált fontossá a megújítása. Jelentős támogatókat szereztek, akik a nemes ügy mellé álltak, így egy korszerű, felszerelt öltözőt tudtak átadni. A beruházás 14 millió forintos TAO támogatásból valósult meg, amit az önkormányzat további 6 millió forinttal egészített ki.

Dián Erzsébet, Csém polgármestere elmondta, hogy a településnek ez egy nagyon nagy mérföldkő, hiszen az itt élők számára fontos a sport. A fiatalok ezáltal lelki és fizikai feltöltődést kapnak. Hozzátette: a sport egy összetartó erő, egy lelki kapocs, amit nem szabad hagyni, hogy megszűnjön. Pártolni, segíteni és támogatni kell, hogy ez továbbra is működni tudjon.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója arról számolt be: nagyon fontosnak tartja, hogy a kistelepülések is fejlődjenek, nem csak szakmailag, hanem az infrastruktúra is. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek minden évben van egy TAO támogatási rendszere, amit Csém sikeresen pályázott meg. Hozzátette azt is, hogy szakmailag megfelelő vezetése van az egyesületnek, Szabó Csaba személyében.

Popovics György, az MLSZ megyei társadalmi elnökség tagja arról számolt be, hogy Csémen komoly tradíciója van a labdarúgásnak. Az a több 100 ember, aki itt megfordul és sportol (akár hobbi, akár verseny szinten), azoknak legalább hasonló körülményeket biztosítsanak, mint a városban, vagy nagyobb településen lakó társaiknak. Hozzátette: külön öröm, hogy egy néhány száz fős település képes arra, hogy három utánpótlás csapatot is üzemeltessen és ez billenti feléjük a mérleg nyelvét.

Az is fontos, hogy már most megvannak a következő tervek, hiszen szeretnék a tetőt felújítani és a fenti részen létrehozni további helyiségeket, amire minden segítséget meg fogunk adni.

– mondta Popovics György.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő is részt vett az átadón, aki elmondta: nagyon fontos a kistelepülések fejlesztése. Csém jó példa erre, hiszen a falu az elmúlt időszakban rengeteg támogatást kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük