Tatabányára érkezett a TOP Plusz országjáró körútja

November 5-én, pénteken a megyeszékhely volt a következő állomása a 2021-2027 közötti időszakra szóló „Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz” bemutatását célzó eseménysorozatnak.

Az uniós források jelentős hányada a korábbi évekhez hasonlóan az előttünk álló 7 évben is területi alapon kerül felhasználásra a megyei önkormányzatok bevonásával, akik a számukra megítélt források megtervezésében és a források allokációjában is fontos szerepet játszanak – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat közösségi oldalán.

A Pénzügyminisztérium irányításával megvalósuló program Komárom-Esztergom megyében mintegy 50 milliárd Ft-ot biztosít többek között a megye településeinek életminőségét, a közszolgáltatások javítását, a helyi gazdaság fejlesztését szolgáló beruházások megvalósítására, a turisztikai fogadókínálat fejlesztésére és a helyi közösségek erősítését szolgáló programok megvalósítására.

Az egykori bányászkaszinó felújított épülete, az úgynevezett „Tulipános Ház” adott otthont az eseménynek. A résztvevőket Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. A rendezvény az előző hétéves program eredményeinek bemutatásával kezdődött.

Komárom-Esztergom megye sikeresen teljesített. A 2014-2020-as időszakban a többletforrásoknak is köszönhetően mintegy 41 milliárd Ft fejlesztési forrás érkezett a megyébe. A valós települési igényekre alapozott fejlesztések nagyban javították a településeken élők életminőségét, segítették a megye gazdasági pozícióinak megtartását, szolgálták a megye turisztikai potenciáljának erősítését és az egységes megyei identitás megteremtését is.

Forrás és kép: fb.com/komarom.esztergom.megye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük