Te is megmászhatod az esztergomi Bazilika kupoláját

Ég és föld között néven exkluzív kalandtúrát indítanak az esztergomi Bazilika kupolájának felfedezésére.

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből ismerhetjük meg. A kalandtúrán az egyedülálló építészeti munka kulisszatitkaiba lehetünk be, ahol először teljes védőfelszerelésben emelkedünk fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatjuk a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat, illetve a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjakként pedig közel 100 méter magasságból csodálhatjuk meg a lélegzetelállító dunai panorámát.

A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával gyönyörködhetünk az egyedülálló kilátásban. Emellett pedig vezetett túrán körbe sétálhatjuk a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

A kalandtúrán résztvevő csoport építési területen fog közlekedni, amelynek vannak speciális szabályai. Éppen ezért indulás előtt rövid munkavédelmi oktatáson, gyorstalpalón is kötelező részt venni. A túráról bővebb információ itt található, jelentkezni pedig az esztergomi Bazilika honlapján lehet.

origo.hu

Forrás: Földjáró
Kép: Csodálatos Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük