Térségi együttműködés a Bakonyaljától a Dunáig – projektzáró eseményét rendeztek Kisbéren

Az EFOP-3.9.2.-16-2017-00018 számú „Térségi együttműködés a Bakonyaljától a Dunáig” projektzáró eseményét tartották ma Kisbéren, a Polgármesteri Hivatalban. A projektben Ács, Ászár, Bábolna, Bakonysárkány, Ete, Kisbér és Tárkány Önkormányzata kapott 500 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást arra, hogy fejlesszék a térség kihasználatlan társadalmi erőforrásait. A projekt 2018. január 1-én kezdődött, és 2021. szeptember végén zárul.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, legfőbb célja a humán közszolgáltatások területén jelentkező területi különbségek csökkentése, a humán közszolgáltatások minőségi javítása.

A projekt átfogó és legfontosabb célkitűzése a területi különbségek, s különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok helyi igényeken alapuló csökkentése a humán közszolgáltatások terén, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása elsősorban a köznevelés, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területein, a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangsúlyozta: több területen történt jelentős előrelépés. A humánközszolgáltatásban dolgozók számára nyelvi képzéseket biztosítottak az OFA Nonprofit Kft. bevonásával, digitális kompetencia képzést, kiégés elleni tréningeket, kommunikációs tréningeket, érzékenyítő tréningeket.

Czunyiné dr. Bertalan Judit

Sinkovicz Zoltán polgármester elmondta, hogy Kisbér konzorciumvezetőként 122 millió forintot tudott elkölteni ebben a projektben. Nagyon kis volumenben része volt a projektnek az eszközbeszerzés is.

Sinkovicz Zoltán

Az 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével tanulóknak szerveztek erdei iskolai programot, egészséghetet, gimnazistáknak kirándulást, pénzügyi nevelés képzést, családi napot. Ösztöndíj programot hirdettek és pályaorientációs napokat rendeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük