Több mint 9000 rászorulón segítene karácsonykor a Magyar Református Szeretetszolgálat

Októberben 3000 úgynevezett szeretetdobozt juttattak el országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez. Ezekbe tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek. Ezzel 6000 nehéz sorsú családnak, idős embernek segítenek.

A élelmiszergyűjtés mellett november 2. és 30. között 3000 rászoruló gyermek kívánságának ad hangot a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kérések olyan gyermekek szüleitől érkeztek, akik szerény anyagi körülmények között nevelkednek, és szüleiknek nincs lehetősége megajándékozni őket.
    A személyre szabott kívánságokat kétféleképpen teljesíthetik az adományozók: megvásárolhatják és eljuttathatják a szeretetszolgálat valamelyik gyűjtőpontjára, vagy ha erre nincs lehetőségük, akkor a kívánság mellett szereplő összeg befizetésével járulhatnak hozzá a program sikeréhez.

    Az akciót bárki támogathatja, akár otthonról is az 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás és SMS 500 forintot jelent) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

    Közölték, idén is meghirdették a református gyülekezetek körében Nyilas Misi Pakk elnevezésű programjukat. A korábban „cipősdoboz” néven ismert gyűjtőakció során mesekönyveket, játékokat vár a szeretetszolgálat. Az adományozók által összeállított csomagokon fel kell tüntetni, hogy milyen korú és nemű gyereknek szánják az adakozók. Az így összegyűlt ajándékokat Kárpátalján élő rászoruló gyerekek kapják meg – írták.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük