Több mint fél tonna élelmiszeradományt kaptak a tatabányai rászoruló családok

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából mintegy 700 kilogramm tartós élelmiszer érkezett a TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központba. A ládákat a helyi Bridgestone abroncsgyár dolgozói töltötték meg felajánlásaikkal – méghozzá kevesebb, mint egy hét alatt.

A Bridgestone munkatársai nemrég a „Szavazz egy jó ügyért!” nevet viselő aktivitás keretén belül dönthettek arról, hogy melyik helyi szociális intézményt támogassa a gyár. Az együttműködés első lépéseként olyan eszközöket kapott a Központ a vállalattól, amelyek már a nyári táboroztatások alkalmával használatba kerültek: egy fagyasztós hűtőszekrényt, egy stabil és kényelmes kerti pavilont, illetve több laptopot a gördülékenyebb adminisztrációhoz. Ezúttal azonban a kollégák tartós élelmiszer adományai kerültek a dobozokba.

A tatabányai abroncsgyár az anyacég fő alapelvét követve nagymértékben kiveszi a részét a társadalom szolgálatából: szeptember végén a Szent Borbála Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának segített egy korszerű ultrahang gép megvásárlásában, nyáron a környei kerékpárutak melletti szelektív hulladéktárolós pihenőhelyek és szervizpont kialakítását támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük