Több mint másfél milliárdból újul meg az út Csákvár és Felcsút között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kiemelt társadalmi igények program keretében, 1,651 milliárd forintból megújul a 8126-os számú főút Csákvár és Felcsút közötti 11,7 kilométeres szakasza – jelentette be szerdán a térség országgyűlési képviselője.

Tessely Zoltán elmondta, hogy Fejér megyei egyik legforgalmasabb útszakasza 1978-ban készült el, azóta a burkolatát nem újították fel. A most induló fejlesztést nemzeti forrásból a Duna Aszfalt Zrt. végzi, s 120 napjuk van a befejezésre – tette hozzá. A képviselő közölte, hogy szerdán átadták a munkaterületet. Jelezte, hogy a beruházás keretében Vértesboglár Csákvár felőli végén forgalomcsillapító sziget létesül, Bodmérnál új gyalogátkelőhelyet építenek és az útszakasz mellett lévő mindhárom buszmegállópár megújul a hozzá kapcsolódó közvilágításokkal együtt.

Sztányi István Vértesboglár polgármestere örömtelinek nevezte a beruházás megkezdését, hiszen hatalmas forgalom van a települést átszelő főúton. Mint fogalmazott, „szívesen veszik a munkálatokkal járó kellemetlenségeket, mert az magával hozza a biztonságosabb közlekedést”.

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Söréd-Csákvár-Bicske út első szakasza Söréd és a zámolyi körforgalom között 2019-ben, míg onnantól a Csákvár központjáig tartó szakasz tavaly újult meg. A most induló harmadik szakasz azt jelenti, hogy teljes hosszában megújul a 8126-os út mintegy 31,5 kilométer hosszban.

Az átlagosan naponta mintegy négyezer járművel terhelt útszakasz nyomvályús felső rétegét lemarják, majd hat centiméteres kötőréteggel és négy centiméteres kopóréteggel erősítik meg. Felújítják a vízelvezető árkokat, illetve Vértesbogláron a gyalogátkelőhelyhez sárga villogót telepítenek.

Forrás: MTI
Kép: napi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük