További 1,3 milliárd forint érkezik megyefejlesztésre

Korábban hétmilliárdnyi TOP Pluszos fejlesztési forrásról számolhatott be Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Most pedig újabb, ezúttal 1,3 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el nyolc település.

Ácsteszér, Dorog, Esztergom, Kisbér, Komárom, Pilismarót, Tardos és Tokod kap plusz forrást, főleg energetikai korszerűsítésre. A Komáromi Idősek Otthona 233 millió Ft-ból, a pilismaróti Nyírő Csaba Sportcsarnok közel 120 millió Ft-ból, a Tardosi Polgármesteri Hivatal pedig több mint 66 millió Ft-ból újulhat meg és válhat energiatakarékosabbá.

Tokod 300 millió Ft-ot kap a turisztikai célú Pincevölgyi kerékpárút építésére, Dorog 207 millió Ft-ból Bányász emlékmű-kilátót alakíthat ki a Kálvária domb aknatornyából, míg Esztergom és Tatabánya 80-80 millió Ft-ból készítheti el Fenntarthatósági Városfejlesztési Stratégiáját. Kisbér 199,3 millió Ft-ot nyert a városi piac infrastrukturális fejlesztésére, szolgáltatásai minőségének emelésére, Ácsteszéren 50 millió Ft-ból újulhat meg a főzőkonyha, amely kiszolgálja a helyi, a bakonyszombathelyi és a csatkai ellátandó lakosságot napi háromszori étkeztetéssel.

December 22-éig pedig még további források megítéléséről várhatók döntések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük