Továbbra is segítik a megye vállalkozásait és munkavállalóit

November 15-én, kedden tartotta évi rendes ülését a Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Fórum és a Fórum Irányító Csoportja a Megyeházán.

Fókuszban a kereslet és a kínálat összehangolása, vagyis a hátrányos helyzetű munkavállalók és a munkáltatók közötti kapcsolat megerősítése volt.

A 2,4 milliárd forint Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. valósítja meg.

A paktumszervezeti ülésen a konzorciumi partnerek beszámoltak az elmúlt időszakban elláttot feladatokról. A Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. delegált szakértője előadásában elmondta, hogy 2024-re tervezte a megyei önkormányzat a dokumentumok felülvizsgálatát, azonban az azóta kirobbant orosz-ukrán konfliktus, az energiaválság és az egyre eszkalálódó gazdasági helyzet indokolttá teszi a mielőbbi végrehajtást. Ezért 2023 májusáig megvalósul a megye társadalmi-, gazdasági rugalmasságának felmérése. Ennek megállapításai arról adnak információt, hogy a vállalkozások miben és mennyire érzik meg a válság hatását, milyen nehézségekkel küzdenek, és hogyan lehet rajtuk a leghatékonyabban segíteni támogatásokkal, munkaerőpiaci szolgáltatásokkal.

A megyei foglalkoztatási paktum korábbi projektje nemrégiben mintegy 200 millió Ft-os többletösszeget kapott. A plusz forrásból jövő év szeptemberéig a megye hátrányos helyzetű célcsoportjai további támogatásokhoz juthatnak, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben nagy segítséget jelenthet mind a vállalkozásoknak mind a munkavállalóknak. A célcsoportban többek között az 50 év feletti álláskeresők, alacsony iskolai végzettségűek, a GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, egy vagy több eltartottal egyedül élő felnőttek és megváltozott munkaképességűek vannak.

Forrás és kép: mimegyenk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük