Új sportparkot adtak át Etén

Sportparkot adtak át Etén október 2-án, szombaton. 29 ezer euró, átszámítva közel 10 millió forintos támogatást nyert el a település a határon átnyúló INTERREG-es pályázatnak köszönhetően.

Nagykeszi és Ete 5 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy „Sportoljunk együtt – összefogásban Ete és Nagykeszi” elnevezésű projekt részeként, tükör projektként pályázik egy-egy új, 100 négyzetméter alapterületű, többfunkciós edzőpark építésére. Első két alkalommal sajnos elutasították a pályázatot, azonban a kitartó munka eredményeként, harmadik nekifutásra sikerült elnyerniük a támogatást. A település 29 ezer euró, közel 10 millió forintos támogatásból tudta megvalósítani a sportpark létrehozását.

Az edzőparkban 12 eszközt építettek ki, melyből kettő a gyermekeknek készült.

A projekt hosszútávú célja a közel 30 éve fennálló kapcsolat megőrzése és ápolása Nagykeszi és Ete között. A látogatóknak lehetőség van az aktív pihenésre, fizikai és szellemi kikapcsolódásra, valamint egészségügyi mozgásra. Az edzőpark kiépítése hozzájárul a közösségi élet javításához, a településkép fejlesztéséhez és a lakosság egészségi állapotának javításához.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, számukra nagyon fontos a jó kapcsolat ápolása a határon túli településekkel.

Popovics György

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán arról számolt be, hogy nem csak az ide érkezőket szolgálja ki az edzőpark, hanem a helyi egyesület sportolóit, illetve a táborozó gyermekeket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük