Újabb adományt adott át a horvátországi földrengés károsultjainak Soltész Miklós

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár egy petrinjai zeneiskolának és a zágrábi, Remete-hegyi kegytemplomnak vitt támogatást a természeti katasztrófa okozta károk helyreállítására. Tizenöt-tizenöt millió forinttal járul hozzá a magyar kormány a két épület felújításához.

Az elmúlt másfél évben két nagyobb földrengés is sújtotta Horvátországot. A fővárosban és környékén tavaly március 22-én bekövetkezett 5,6-os, majd 5,1-es erősségű földmozgás egy ember életét követelte, sokan megsebesültek és számos épület megrongálódott. Az utórengések hónapokig tartottak.
    December 28-án és 29-én két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés Közép-Horvátországot rázta meg. A Petrinja és Sziszek közelében történt földmozgásoknak hét halálos áldozatuk és 28 sérültjük volt, az utórengések még most is tartanak.
    A horvát területrendezési, építészeti és állami vagyonkezelő minisztérium honlapján megjelent adatok szerint a földrengés okozta károk 86 milliárd kunát tesznek ki Zágrábban és környékén, míg Sziszek-Monoszló megyében ez az összeg 41,6 milliárd kunára rúg. Mindez összesen 128 milliárd kuna (6174 milliárd forint) anyagi kárt jelent.

(MTI, Fotó:infostart)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük