Újabb, közel egymilliárd forint érkezik megyénkbe

9 település kap támogatásokat a TOP Plusz program keretében, turisztikai attrakciók megvalósítására. Ezúttal Almásfüzitő, Ácsteszér, Bajót (Péliföldszentkereszt), Bábolna, Lábatlan, Oroszlány, Piliscsév, Tata és Tokod nyert a pályázaton.

Az almásfüzitői Azaum Római Táborban harcászati és tudománytörténeti interaktív kiállítást hoznak létre, ahol többek között egy egyedileg gyártott, valós méretű faltörő kost is felállítanak, amivel egy erre a célra épített falat „támadhatnak” meg a látogatók.

Bábolnán egy mobil applikációs technológián alapuló csapatépítő-játékot fejlesztenek ki, amely az 1848-49-es szabadságharc téli hadjáratának idején történt bábolnai ütközet kerettörténetére épül.

Az Oroszlányi Bányászati Múzeum kincskereső játékokkal bővül, amely a földalatti létesítmények felszíni felfedezéséhez nyújt élményeket.

Tatán az Által-ér Tata és Vértesszőlős között szakaszán egy kenuzható vízitúra-útvonal alakítanak ki, a Kálvária-domb előterében pedig egy zipline (csúszó) -pályát építenek.

Ácsteszéren aktív turisztikai információs és szolgáltatási központ jön létre, valamint többek között élményösvény épül.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki. Az egyik az emlősök élővilágát bemutató „Megfigyelőház” lesz, ahol természetismereti foglalkozásokon infra- és hőkamerás megfigyelésre is lehetőség lesz. A „Kísérleti házban” az interaktív élményórákat 4D mozi is színesíti.

Bajót-Péliföldszentkereszten a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont területén a szakrális-spirituális turisztikai kezdeményezések továbbfejlesztésével kültéri sziklamászótorony kialakítását tervezik.

Tokodon egy ökoturisztikai találkozópont létesül, Piliscséven pedig egy régi présház épülete újul meg hasonló célból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük