Vadászati oktatóközpont és kiállítás nyílt Tatabányán

A Komárom-Esztergom megyei Vadászkamara hétfőn átadta Tatabányán a székházában létrehozott oktatóközpontot és állandó vadászati kiállítást.

Szalai Árpád megyei elnök elmondta, a létesítményt az egykori bányakapitányság épületében alakították ki. Az ingatlant az 1920-as években építtette a Magyar Általános Kőszénbánya Rt. a felsővezetői számára.

Az 1700 négyzetméteres telken található, 360 négyzetméteres ház korhű felújítására közel 120 millió forintot fordítottak, a beruházást többek között a Vadászati és Természeti Világkiállítást rendező Egy a természettel Nonprofit Kft., valamint az Országos Magyar Vadászkamara is támogatta.

Az oktatóközpont a természeti-vadászati ismeretterjesztés megyei központjaként működik, nyitott és látogatható közösségi épület lesz. A kiállítótereken túl elméleti oktató és gyakorló helyiségeket, könyvtárat, valamint egy kiszolgáló irodát alakítottak ki.

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke kiemelte, az országban 14 területi szervezet hozott létre hasonló központot, ezek közül a tatabányai létesítmény kiemelkedik tárgyi gazdagságával, korhű berendezésével és az ismeretterjesztésben betöltött szerepével.

Az elnök az oktatóközpont létrehozásában végzett munkájáért a Hubertus kereszt gyémánt fokozatával tüntette ki a megyei kamara elnökét, Szalai Árpádot és titkárát Nagypál Zoltánt.

Forrás: MTI
Kép: Kemma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük